Resultaten voor waarvoor gebruik je een waterpas

waarvoor gebruik je een waterpas
Meten van loodrecht en waterpas KARWEI.
Wil je een lange lijn aftekenen? Leg dan een lange rechte lat op de waterpas en teken daarlangs af. Hiermee kun je een horizontale lijn op exact dezelfde hoogte naar een andere plek overbrengen. Dit moet je met twee personen doen.
Waterpas 10 definities Encyclo.
K: plaats waar een water binnen de muren van een stad komt. Gevonden op http//resources.huygens.knaw.nl/vocglossarium/zoekvoc.: Meestal meet je met een waterpas of een voorwerp precies horizontaal of vertikaal staat. Bij sommige waterpassen kun je ook onder een hoek van 45 graden meten.
Waterpas bouwkunde Wikipedia.
Voor het optisch meetinstrument, zie Waterpas landmeetkunde. Gebruik van een waterpas. Een waterpas, ook bekend als timmermanswaterpas, is een meetinstrument dat wordt gebruikt in de bouwkunde om te bepalen of een vlak of lijn zo precies mogelijk horizontaal ligt. Werking van de libel in een waterpas.
Ideeën om zelf eenvoudig een soort waterpas te maken.
Een aantal eenvoudige manieren om zelf een soort van waterpas te maken. Je kan bij gebrek aan een waterpas in huis zelf een soort van waterpas maken, hier volgen drie ideeën om dat te doen. Gebruik een glazen theepot als waterpas.
Waterpas Techniek Breed.
Ligt nu de luchtbel in de libelle tussen de twee streepjes dan is het waterpas precies verticaal of horizontaal. Bij het op afschot of opschot leggen van een leiding maak je gebruik van een plankje wat je aan een kant onder het waterpas legt.
Waterpas Wikipedia.
Laserwaterpas, een waterpas dat een laserstraal als referentie gebruikt. Bekijk alle artikelen waarvan de titel begint met Waterpas of met Waterpas in de titel. Dit is een doorverwijspagina, bedoeld om de verschillen in betekenis of gebruik van Waterpas inzichtelijk te maken.
Waterpas Wikikids.
Het is een houten balk met daarin één of meer licht kromme buisjes waarin water en lucht zit. Je meet met een waterpas door de waterpas met de lange kant op iets te leggen en naar het lucht in het buisje te kijken.
Willem Wever Hoe krijg je een belletje in een waterpas?
Er komt vervolgens een dopje op en deze wordt met een speciale techniek afgesloten zodat er geen lucht bij kan komen. Het glazen buisje de libel wordt horizontaal in de waterpas gezet en nu zie je de luchtbel in het buisje heen en weer bewegen.

Contacteer ons